sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Miten erikoismaalarin ja Rahtarit Ry:n polut kohtaavat?

Sain muutama viikko sitten kirjeen Rahtarit Ry:n toimistolta. Siinä pyydettiin ilmoittamaan, jos en pääse Rahtareiden syyskokoukseen. Samassa kirjeessä kerrottiin myös palkitsemisesta, joka kohdallani ko. tapahtumassa tulisi osakseni.
Olin hämmästynyt kohdalleni osuneesta huomionosoituksesta, sillä olenhan jo lähes 9 vuoden ajan ollut opettajatehtävissä, pois "kartalta". Urani alkuajat erikoismaalarina liittyvät hyvinkin kiinteästi Rahtarit Ry:n kanssa tehtyyn yhteistyöhön, sillä ensimmäinen julkinen maalausnäytökseni oli juuri Rahtareiden Trucker's Festivaaleilla, Karjaalla.(olisiko ollut vuosi 1989?) Silloinen Rahtareiden puheenjohtaja Kimmo Puntti toimi nuoren maalarinalun tukijana tilaten maalauksia omalle yritykselleen ja järjestäen mahdollisuuksia näkyvyyteen Rahtarien tapahtumissa.

Tässä kaksi eniten erikoismaalarin uraani vaikuttanutta henkilöä, Tiina ja Kimmo, Lahden moottorimessut vuonna 1993?
Toinen suuri vaikuttaja erikoismaalarin urallani on tietenkin ollut vaimoni Tiina Virta-Välkkynen, joka on jaksanut kannustaa ja kestää taiteilijan oikkuja parinkymmenen vuoden ajan(oli pakko laittaa myös sukunimi, joka on aika energinen). Kun työkseni maalasin, Tiina hoiteli firman kaikki paperiasiat ja markkinoinnin, itselleni jäi vain mietittäväksi kunkin maalauksen suorittaminen ja siihen liittyvät haasteet. Monesti työn suorittaminen vaati myös tomeraa työnjohtoa Tiinan puolelta, muuten olisi jäänyt usea "rekka" ilman raitojaan.... Taiteilijan työ vaatii muusan aina taustalle, joka vuoroin tukee ja vuoroin vahvasti kannustaa... Palkinto kuuluu yhtä paljon Tiinalle kuin minullekin, tiiminä työtä tehtiin....
Truckers Festivals 1992,(tai 1993) Tiinan kanssa poseerataan juuri  valmistuneen Pinky-vanin edessä.
Kun Tiinan kanssa tavattiin ja Tiina jätti oman työnsä hypäten suureen tuntemattomaan yrittäjänä kanssani, alkoi yritykseni liiketoimintakin muuttua. Itse en ollut silloin markkinointihenkinen, joten Tiina laittoi liiketoiminnan markkinoinnin ja -hinnoittelun kohdalleen. Sanoipa jopa joku asiakaskin suoraan Tiinalle, että olen kyllä tehnyt kauppaa kiinalaisten, venäläisten ja amerikkalaisten kanssa, mutta en koskaan näin tiukan suomalaisen naisen kanssa.... Tosin pitkäaikainen asiakkuussuhde siitäkin lopulta kehittyi. Voisi sanoa, että Tiina vaihtoi varman ja vakaan uransa markkinointipäällikkönä epävakaaseen uraan erikoismaalausalan pienyrittäjänä.
Joskus messuilla aloittettu maalausprojekti, Tykkimäen lastenkärryt..

Kärryt takaa...
Anna-Kaisan 50 v. lahja, taisi olla lakka tuoretta kun lähdettiin sitä AK:n viiskymppisille viemään.. Tilaajana Saattokuljetus, Kimmo Puntti.

Volvo-projekti
Rahtareiden kanssa tuli kuljettua messuilla ja eri tapahtumissa melkein 15 vuotta, kunnes asetuin aloilleni "oikeaan työhön", Ammattiopisto Tavastiaan pintakäsittelyalaa opettamaan. Kuitenkin Rahtareiden kanssa vielä tehtiin yhteistyötä, sen tuloksena maalasimme opiskelijoiden kanssa Rahtarit Ry:n Volvo Miljö:n vuonna 2009 jälleen näyttävään kuntoon.(Auton kuvitus oli kärsinyt ja muuttunut moneen otteeseen vuosien varrella, yleensä Kimmon kanssa hiottiin autosta jokin osa eri messuilla ja vähän maalattiin...)
Lavan laidat olivat osittain mädäntyneet, haasteena oli saada eri materiaaleista olevat osat korjattua siten, että maalausjärjestelmä myös kestää.

Volvo hiomavärissä...
Kimmokin käväisi koululla tarkastamassa raidoituksen vaiheita...
Osastomme Tampereen Hot Rod & Rock Show:a 2009 näytti jostakin kulmasta enemmän Rahtareiden osastolta... 

Volvo valmiina luovutusta varten Ammattiopisto Tavastian pihalla... Osa maalauksista tehtiin vasta messuilla, kun aika loppui perinteisesti kesken....
Mutta muisteluista varsinaiseen asiaan, sain siis Rahtarit Ry:n jakaman muistolaatan parinkymmenen muun yhteistyökumppanin kera 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Oli mukavaa nähdä vanhoja tuttuja vuosikymmentenkin takaa. Pääsimme ensimmäistä kertaa kunnolla Simo Riikosen kanssa keskustelemaan pidempään. Taisi vähän meidän jutuissa ohenne haista ja maali kuivua.....
Simo Riikonen ja allekirjoittanut poseeraamassa palkintojen kera.

Kiitokset vielä kerran Rahtarit Ry:lle tästä tunnustuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti