perjantai 7. lokakuuta 2011

iPad ja iPhone työkäytössä

Sain työn puolesta iPad 2:n ja iPhone 4:n käyttööni pari viikkoa sitten. 
Aluksi ajattelin että onkohan tämä vähän liiallisen nykyaikaista, sillä edellinen työpuhelimeni oli Samsung galaxy, joka toimi ihan hyvin. Myös aikaisempi "täppäri" oli iPadin ykkösversio. Sain laitteeet perintönä Kuuselan Hannulta hänen siirtyessään muille työmarkkinoille.
Puhelin on hämäävän samanoloinen kuin iPad...
Ensimmäinen viikko meni ihmetellessä uusia laitteita, varsinkin puhelin tuntui omituisen vieraalta laitteelta. Logiikka aukeni kuitenkin kun tutustuin paremmin puhelimeeni. Lopullinen ihastuminen omenafirman tuotteisiin tuli kun Koulutuskeskus Tavastian IT-tuki auttoi asentamalla työkalenterini ja osoitteistot molempiin vimpaimiin. Viikon päästä kalenterien asentamisesta osasin käyttää auttavasti osaa laitteiden ominaisuuksista. Oma nettiliittymä puhelimen kautta padiin tuntui suurenmoisen isolta edistysaskeleelta.
Asetuksista vaan oma yhteyspiste päälle niin netti on taskussa valmiina padia varten...
Nopeasti havaitsin että ei tarvise enää raahata kannettavaa mukana, riittää kun on puhelin ja padi. Kun kalenterin saa parissa sekunnissa saataville, ei tarvitse enää muistilappuja säilytellä taskujen pohjalla. Toinen suuri edistysaskel on sähköpostin päivittyminen lähes reaaliajassa padiin ja puhelimeen. Varsinkin padi on kokonsa vuoksi erinomainen sähköpostin lukuun, iän myötä kun ulkonäön lisäksi tuo näkökin on heikentynyt....
Padin Wi-Fi asetuksista kytketään puhelin verkoksi, jolloin yhteyspiste alkaa toimia omana nettiyhteytenä...
Pintakilta-sivuston päivityksetkin onnistuvat iPadilla. Suuremmat päivitykset teen edelleen suosiolla PC:n kautta. Käytän kuvankäsittelyyn tuttua ja turvallista Corel Photo Paint:a. Mietiskelemme tällä hetkellä järkevää oppilaskäyttöä padeille, sillä uusi ykkösluokkamme on kunnostautunut positiivisesti blogittajina. Padien vahvuus on helppokäyttöisyys verrattuna PC:n.
Kaikkea ei voi omaksua täppäilemällä laitteita. Sain KKTavastian IT tuesta lainaksi erinomaisen oppikirjan josta "vanhanaikaisesti" lukien paperilta opettelen omenalaitteiden ihmeitä.(taisivat arvata siellä että olen sisimmiltäni kalkkis:-))

Uskoisin, että kun ns. elitistinen maine laskeutuu näiden mainioiden laitteiden päältä niin opetuskäytössä padien ominaisuudet saadaan tehokäyttöön. Esko Lius kuvaili viikko sitten ohimennen miten heidän Mokia-hankkeessaan on saatu muutamalla sormen täppäyksellä mobiililaitteiden avulla opetusvideiota ja työvideoita nettiin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti