torstai 29. joulukuuta 2011

Aikidotreenit "omalla salilla"

Päätin syksyllä hankkia oman tatamin, eli harjoitusmaton. Tämä on ollut haaveenani jo pitkään, oikeastaan siitä lähtien kun aloitin teini-ikäisenä judoharrastuksen. Nyt keski-ikäisenä siirryin harrastamaan aikidoa noin puolitoista vuotta sitten.(yli kymmenen vuoden tauon jälkeen) Aikidon harjoittelussa tatami tulee tarpeeseen...
Tatamimaton hankkimiseen vaikutti paljon lomaperhetoiminta, jossa olemme mukana. Lomalasten majoittaminen tatamille on ollut heille mieluista, samoin kuin tatamihuoneen käyttäminen vähän rajumpiin leikkeihin. Perinteinen olohuoneen kalusto sai lähteä ja tilalle tulivat säkkituolit sekä voimistelupallot. Huoneen seinään voi heijastaa myös Wii-konsolin kuvaa. Valitsimme Wii-konsolin sen liikunnallisten pelien vuoksi.
Tatamit paikallaan. Huoneeseen mahtui vain 8 matonpalaa(16 neliötä), joten treenaus tapahtuu lähinnä yksin tai korkeintaan kahden treenaajan kesken. Johtohässäkkä vasemmalla on Wii-konsoli + johdot, huone ei ole vielä valmis, seinät pitää maalata ja johdot koteloida.
Kiireisen syyskauden vuoksi en aikaisemmin ole ehtinyt kunnon harjoitusta kotisalilla järjestämään. Nyt kuitenkin joulun välipäivien vapaata aikaa piristämään sain aikidovalmentajamme Reijo Rajalan antamaan tukiopetusta aikidon alkeissa. Kutsuin mukaan treenikaverini Ville Frimanin.
Kuva otettu Riihimäellä Aikidosalilla. Kättelemme Reijo Rajalan kanssa leikkimielisen ottelun päätteeksi, jossa allekirjoittanut oppi kaatumaan kaikkiin ilmansuuntiin..... Kuvan otti Ville Friman, Fotoman
Saimme Villen kanssa kunnon kertauksen tähän asti opetetusta, Reijo piti kahden ja puolen tunnin "kinkunsulatustreenit". Täytyy kyllä myöntää että edellisestä treenistä on luvattoman pitkä aika. Olin enemmän tai vähemmän flunssassa lähes koko joulukuun, joten harjoittelu on jäänyt vähemmälle. Nyt treenien jälkeisenä aamuna tuntuu kuin olisin rekan alle jäänyt, tosin tervettä kipua, joten pitkääkin tästä lähteä venyttelemään.. Kiitokset Reijolle vielä kerran vaivannäöstä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti