perjantai 20. heinäkuuta 2012

Loman loppu

Tämä kesä oli erilainen verrattuna aikaisempiin, sillä pidin totaalista lomaa maalaamisestakin melkein kuukauden, opettamisesta puhumattakaan.
Viime viikolla alkoi jo vähän tympimään tämä tekemättömyys, mutta onneksi Marhed Oy:n Jukka Hedman toi Scanian uuden peilin maalattavaksi. Autohan on maalattu jo 2001, joten alkuperäispeilin varsi oli päässyt hapettumaan. Jukka on lähdössä auton kanssa Powerparkkiin ja Ruotsiin näyttelyihin, joten peili piti sävyttää auton väriin...
Tässä kuva Jukan Scaniasta viime kesän uusitun keulan maalausten jälkeen.
Tarvikepeili oli muuten hyvälaatuinen, mutta alumiiniosien hionta oli vähän karkeaa...
Hioin alumiiniosat puhtaaksi, jonka jälkeen kittasin ne yli lasikuitukitillä...
Kun alumiiniosat oli kitattu ja kantit hiottu oikean muotoisiksi, hioin muoviosat P400 karkeudella tasaisiksi. Tämän jälkeen levitin muoviosiin muovitartuntapohjamaalin rievulla kostuttamalla. Kun osat olivat kuivahtaneet puolisen tuntia, ruiskutin sekä alumiini- että muoviosiin epoksipohjamaalia noin 3 kierrosta.

Epoksimaali ruiskutettuna osiin...
Välihionnan jälkeen sävy päälle. Lopuksi pari kerrosta lakkaa...
Kun sitten maalaamisen makuun päästiin, niin veljeni Pepe soitteli ja kyseli sopivasti että koskas Pontiac maalataan... Perheessä kulkenut auto on saanut Pepen käsittelyssä uuden tulemisen, joten lupasin sutaista konepeittoon jotakin autoon sopivaa.
Tulilintu tuli ensimmäisenä mieleen... Raitoja voisi myös jatkaa puskuriin... Katsotaan mitä tulee...
Auto on siis maalaustilassa sisällä tätä kirjoitettaessa. Olisi tarkoitusta laittaa reaaliaikaisesti edesottamuksia Pontiacin suhteen päivän viiveellä blogiin....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti