keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Peli jatkuu...

Kuvittelin tekeväni kovinkin vaikean tehtävän viime viikolle....
Tehtävän kuvaus kuului näin:

Uusi tehtävä viikolle 40

Hallin seinään ilmestyy maanantaina teipattuna teksti "X-Files". Kun löydät tämän tekstin,
1. ota tekstistä valokuva,
2. lisää valokuva blogiisi,
3. käy lukemassa tämä teoria-aineisto.
4. Aineiston perusteella kirjoita blogiisi pieni lyhennelmä mikä ko. laite on ja mihin sitä käytetään
5. Linkitä vastauksesi(blogisi osoite) Pintakillan Facebook-sivulle
6. Kerro tehtävän suorittamisesta opettajalle

Ensimmäisenä tehtävän loppuun suorittanut opiskelija saa viikon pääpalkinnon, Bio Rexin Leffaboksin, joka sisältää leffaliput, juomat ja naposteltavat.(Leffaboksin lahjoitti asiakkaamme Miikka Ringman)

Onnea peliin!


Teippasin aamulla X-files tekstin hallin seinään....
Kerroin aamun teoriatunnilla tehtävän vihjeen, eli hallin seinään on ilmestynyt vihjeteksti sinisellä teipillä.... jonka jälkeen suurin osa opiskelijoista havaitsi tekstin saman tien.. Ensimmäinen löysi tehtävän kuvauksen alle parissa minuutissa X-files/pintakilta sivustolta. Mielenkiintoista oli tehtävän alun yhteisöllisyys, joka jakautui varsinaisen tehtävän löytämisen jälkeen yksilösuorituksiksi.
Sampo kävi varmistamassa ettei tekstin lähellä ole lisävihjeitä ikkunakotelon päällä....
Kun kilpailu oli ollut käynnissä vajaa tunnin, ensimmäinen opiskelija tuli kertomaan tehtävän suorittamisesta. Voittajaksi selvisi taas Miikka, jolla on oma mobiililaite käytössään.(Hän näyttää myös osaavan käyttää sitä tiedonhaussa kiitettävästi.) 
Miikan blogissa valmis tehtävä.

Palautepalaveri viikon tehtävästä saatiinkin pitää heti maanantaiaamuna.
Moni opiskelija kritisoi tehtävän helppoutta. Puhuimme myös mobiililaitteen omistamisen tuomasta edusta tehtävien suorittamisessa. Itselleni suurin yllätys oli se, että erittäin moni kirjoitteli jo blogiinsa lyhennelmää eli olivat päässeet pitkälle tehtävässään.(Olisi pitänyt pyytää heitä tallentamaan keskeneräisetkin blogipäivitykset) Pohdimme myös moisen pelaamisen vaikutusta oppimiseen ja mahdollisia hyötyjä tulevaisuudessa, työelämään siirryttäessä jolloin tiedon hankkiminen ja ongelmanratkaisu saattavat olla avainasemassa joissakin työtehtävissä. Peliä päätettiin jatkaa edelleenkin, uusi vihje on jo tulossa, mielenkiintoista nähdä mihin tämä lopuksi johtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti