lauantai 3. elokuuta 2013

Kesätauko päättyy....

Ammattiin opettavana pyrin viettämään kesätauon järkevästi, noin työn kannalta. Tänä kesänä on tullut kokeiltua eri materiaalien soveltuvuutta osana pintakäsittelyä. Myös lomakin tuli pidettyä, kun kävin Flying Legends-ilmailunäyttelyssä sekä aiheeseen liittyvissä museoissa.
Pintakäsittelykokeilut painottuivat erikoismaalauksen puolelle. Olen pohdiskellut ja testannut vesiohenteisten maalien kanssa vesiohenteisia taiteilijatarvikkeita. Käytin mm. akryylivärien ja akvarellivärien ohenteena automaalauksessä käytettävää häivytykseen tarkoitettua sideainetta. Näin toimien pystyn varmistamaan kiinnyttävyyden sekä lakan tunkeutumisen maalatun kalvon läpi.(tämä on teoria, ensimmäiset työt odottavat vielä lakkausta.)
Tämä kuva hahmoteltu ensin kynäruiskulla, sen jälkeen tarkennettu vesiohenteista värikynää käyttäen, lopullinen tarkennus siveltimellä erittäin ohueksi ohennetulla automaalilla.
Tankin kuva viimeistelyä vaille.. Raidotus on tehty siveltimellä, kuten lähes koko tankkikin. Tämä on ylivoimaisesti isotöisin maalaus pitkään aikaan.....
Taiteilijatarvikepuolella pastelliliidut tuntuivat ensin melko haastavilta käyttää, mutta kun hankin myös pastellikynät, niin tarkkuus parani töissä huomattavasti...
Kuiva pastelliliitu "sotkee" työtilan melko nopeasti.... pöly on hyvä puhallella pois työn päältä aika ajoin...
Mallikuva ja hahmottelua..
Röpeloinen taidepaperi lisää haastavuutta...
Sävytys onnistuu yllättävän samoin tavoin kuin kynäruiskullakin.. Pastellivärit sekoittuvat keskenään helposti paperilla..
Lisäsin vielä automalliin kuuluvan toisen takavalon mallikuvasta poiketen.(rajaus oli liian tiukka) Viimeistelyssä käytin myös vesiohenteisia puuvärejä, jotta kuvaan sai riittävän tarkkoja rajauksia.
Ilmailunäyttelyssä tuli rentouduttua kunnolla, saaliina reissulta n. 3000 valokuvaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita autoilusta Enlannin vasemmanpuoleisessa liikenteessä.... Onneksi kaverini CH osasi ajaa mallikaasti... Otimmekin tavaksi toimia siten, että toinen neuvoi koko ajan navigaattorin lisäksi minne mennään, jolloin kuskin tarvitsi vain muistaa ajaa vasemmalla... 
Tässä yksi onnistuneimpia otoksia reissusta... Voisi olettaa, että piakkoin alkaa ilmestymään ilmailuun liittyviä tauluja tuotantoon...
Ensi viikolla pääsee jo onneksi töihin, odotankin innolla ensimmäistä aikuiskoulutuspäivää.(Tervetuloa 2012 aloittaneet aikuisopiskelijat kouluun!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti