tiistai 28. elokuuta 2012

Vipinäviikot

Koulujen alkaminen on aina mukava asia opettajalle. Ensimmäiset kaksi viikkoa ovat menneet kuin siivillä. Aloitimme Kiltakoulut-hankkeen starttitapahtumalla Salossa. Lopuksi osallistuimme oppilaiden kanssa Hämeenlinnan Vanajanlinnan urheiluautotapahtumaan, joten tekemistä on riittänyt.
Kuten niin monena vuotena aikaisemminkin, saimme motivoituneita ja innostuneita uusia ykkösluokkalaisia aloittamaan opinnot. Ensimmäisten parin viikon aikana ei juurikaan sen syvemmälle mennä pintakäsittelyalan perusteisiin, vaan kerrotaan mitä opiskelu tuo tullessaan jotta nuoret voisivat tehdä valintansa joko pintakäsittelijöiksi tai maalareiksi.
Tutustumista metalliosien asetteluun maalausta varten. Tatu tutoroi, Helena ohjaa.
Ykkösen oppilailla maskien sovitus menossa. Keskellä ammatillinen ohjaaja-harjoittelija Helena Narmont Tampereen Pintakillasta.
Itselleni tuli toisen viikon alkuun pieni tauko, kun Kiltakoulut-hanke starttasi toden teolla. Oppilaat jäivät Marika Laineen ja Helena Narmontin huomaan kun itse suuntasin Saloon pariksi päiväksi.

Kiltakoulut-starttitapahtumassa
Itseäni vähän jännittikin, sillä en ole aikaisemmin opettajia opettanut. Puhuin käyttämistämme menetelmistä innostuneen oloiselle kuulijakunnalle, aikataulu meinasikin mennä heti uusiksi, kun en ollut tottunut näin aktiiviseen kuulijakuntaan. Päivän virallinen osa kului kuin siivillä. Iltaa vietettin historiallisessa oppipoika-mestari ympäristössä, Meri-Teijon ruukin alueella tutustuen alueen historiaan ja ruukin toimintoihin.
Koulutuksen kehittäminen jatkui illallakin...
Tuskin olin starttitapahtumasta kotiutunut, kun keskiviikkona kouluun tullessa oli Vainion Hessulla hyvä idea plakkarissa. Suomen Urheiluautoiljat järjestävät Vanajanlinnassa messutapahtuman, jonne Pintakiltakin oli lupautunut osallistumaan. Hessulla oli mäkiauto mukana, ja hän mietti josko siihen voisi jotain kuvioita maalailla. Miira-Maria Rekola otti haasteen vastaan....
Miira ja Hessu mäkiauton kupeessa.
Vanajanlinnan autotapahtuma
Perjantaina aloitimme osaston kokoamisen, oppipoikani Taru Kivinen toi mukanaan suuren teltan osastolle, jonka suojissa erikoismaalausta oli mukavaa suorittaa ilmoista riippumatta. Mukana messuilla oli maalaamassa myös Anzelika Muttonen. Säät suosivat tilaisuutta, sillä aurinko alkoi paistamaan heti kun tilaisuus avattiin klo 12.00
Pontiacin pinta sai kunnon kiillon kiillotusnäytöksessä....
Taru innostui tutoroimaan kiillotusta, huomaa juhlava asuvalinta....
Osastomme yleisilmettä.. Vanajanlinna tarjoaa hienot puitteet autotapahtumalle, ensi vuonna uudelleen!
Saimme käsiimme painotuoreen Ridin'&Drivin'-lehden, jossa oli laaja juttu osastollamme olevasta Pontiacista.
Kiitokset vielä kerran SUA:n porukalle mahdollisuudesta osallistua hienoon tapahtumaan, sekä tietenkin opiskelijoillemme, joista osa venyi lauantai-iltanakin vielä ylitöihin osaston purkamisen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti