perjantai 26. elokuuta 2011

Padit ja Älytaulu vihdoinkin tehokkaampaan käyttöön opetuksessa

Olen tässä tuskaillut vähän miten tuon saisi kunnon hyötykäyttöön, nimittäin uuden ja hienon SmartBoardin, joka olla möllöttää rakentamamme parviluokan seinässä.
valokuvat tämän tekstin yhteydessä on ottanut Salla Lähderinne
Kun asiasta ohimennen mainitsin Kroy-Troy projektin Hannu Kuuselalle, alkoi nopeasti tapahtua. Hannu otti asian omakseen ja tuli asentamaan tietokoneelleni tarvittavat ohjelmat saman tien.
Hienointa näissä sosiaalisen median projekti-hommissa on että saa tukea osaavilta ihmisiltä kun jotain ongelmia tai tarpeita ilmenee. Hannu Kuusela työn touhussa koneeni kimpussa...
Kun SmartBoard saatiin toimimaan ja sillä oli oppilaiden iloksi sutattu tarpeeksi, niin Hannu laittoi pystyyn Tavastian palvelimella sijaitsevan Bridget-yhteysohjelman avulla jaetun työtilan käyttöön. Saimme hetken säätämisen jälkeen I-Padit liitettyä suoraan yhteyteen kannettavan kanssa.(Hannu asensi Padiin Smart Bridgit-ohjelman, jonka kautta voi yhdistää MAC-pohjaisen käyttöjärjestelmän PC-järjestelmään)
Tässä näkee käytännössä mitä jaettu työpöytä tarkoittaa.. Padista voi kommentoida chatin kautta tai suoraan piirtää Bridget-session aloittaneen koneen työpöydälle....










Tässä kuvassa sotken sinisellä padin ruudulle, sama sotku päivittyy sitten tykin kautta Smartboardille...
Tarkoituksena ei ole vain leikkiä näille vimpaimilla.
Pyrkimyksenä on ottaa systeemi hyötykäyttöön mahdollisimman pian. Mietimme jatkokäyttöä esimerkiksi tulevissa projektien suunnitteluissa joissa on monia eri osastoja mukana. Bridgit-sovelluksen kautta kaikkien ei tarvitse olla fyysisesti paikalla jos tarvitsee pitää vaikkapa projektiin liittyvä pikapalaveri. Riittää kunhan on toimiva nettiyhteys ja soveltuva laite, PC tai Padi jolla ottaa osaa kokoukseen. Isompi hyöty saataisiin varmaan kun Padilla voisi vielä tallentaa videokuvaa ja ääntä samaan aikaan kun esimerkiksi opettaa työsalissa jotakin käsillä tehtävää työtekniikkaa.(Ilmeisesti I-Pad 2 toimisi tässä??) Tämän kun sitten tallentaa Pintakillan sivustolle, voisivat mahdolliset poissaolijat seurata opetusta josta ovat jääneet paitsi.

Itse olen erittäin innostunut tästä systeemistä, meillä on vielä reservissä katossa toinen tykki, ja ajattelinkin että sen kautta voisi tarvittaessa aina ottaa Bridgit-palvelun toisen tykin toimiessa esim. teoria-aineiston esittämiseen, vielä kun saa äänen kulkemaan molempiin suuntiin voidaan pitää vaikkapa yhteisiä teoriatunteja eri oppilaitosten kanssa yhteistyössä... Mahdollisuudet ovat rajattomat!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti