maanantai 23. tammikuuta 2012

Kiltakoulut-tapaaminen

Pintakilta-tyylisestä toiminnasta on tullut paljon tiedusteluja kuluneen syksyn ja alkutalven aikana. Päätin pyytää kiinnostuneet ja innostuneet ihmiset kahden päivän tapaamiseen aiheen tiimoilta, jos vaikka saataisiin jotakin uutta aikaiseksi.
Logostakin käy ilmi että Tampereen Pirkon automaalarit kuuluvat jo Pintakiltaan.
Päätarkoituksena oli saada kutsutut toimijat miettimään vastaavan opetusmenetelmän hyödyntämistä alakohtaisesti. Ajatuksena oli, että paikalle saapuneet toimisivat Kiltakoulu-toiminnan etujoukkona, "pilotteina", joista saatavien kokemusten perusteella sitten varsinaiset alakohtaiset killat alkaisivat nousemaan kullekin alalle soveltuvin menetelmin.

Aloitimme torstain 19.1.12 tutustumisella Pintakiltaan ja sen toimintamalleihin. Kävimme katsomassa työsalia ja oppilaiden työskentelyä käytännössä.(linkki opettaja Juha Viljamaan blogiin) Tässä lisäksi linkkejä opiskelijoiden blogeihin; tutoropiskelijamme Sade ja Salla, viime vuoden pintaliitäjät tulivat työssäoppimispaikoiltaan ohjaamaan Tampeereen tutoroppilaita Nettaa ja Helenaa.
Julia & Julia uusien hengityssuojaintensa kera harjoituksissa taitaja-semifinaalia silmälläpitäen. Kuva Juha Viljamaa
Mukana menossa oli myös taitaja-semifinaaleihin harjoittelevat opiskelijat molemmista Pintakilloista joten kiirettä riitti hallin puolella.(linkit Julian & Julian blogeihin, toinen Tampereen finalisteista on edellä mainittu Helena, toisen finalistin blogia ei ole vielä luotu.) Suurkiitokset taas Tavastiasta valmistuneelle Taru Kiviselle, joka kouluaikanaan osallistui taitajafinaaleihin menestykseekkäästi sijoittuen toiseksi siirtäen osaamistaan uusille kilpailijoille!
Taru Kivinen tekee sivutyönään erikoismaalauksia

Pyrimme tekemään mahdollisimman kiinteää yhteistyötä Pintakiltojen kesken. Olemme toimineet yhteistyössä jo marraskuusta lähtien vaikka varsinainen virallinen yhteistyö sovittiinkin vasta viime viikon keskiviikkona.

Toiminnan päätarkoitus on levittää molempien mukana olevien koulujen hyviä käytänteitä toiseenkin kouluun sekä järjestää oppilaiden ja opettajien vaihtoa. Opettajien vaihdossa meillä on yhteinen sivutoiminen opettaja, automaalarimestari Tea Piippola, jonka tärkeät opit tulevat suoraan työelämästä. Hän toimii päätoimisesti automaalarina joten saamme uusimmat käytettävät työtavat nopeasti hänelta opetukseemme. 
Tea pitämässä teoriatuntia Pirkon opiskelijoille.
Päivän lopuksi projektipäällikkö Anu Konkarikoski sai yleisön pohtimaan miten toimintaa voisi kullakin alalla aloitella, mitä pitäisi ottaa huomioon vastaavanlaisen oppimisympäristön luomisessa?

Perjantaina jatkoimme sosiaalisen median eri ilmiöiden ja työtapojen pohdinnalla. aamun alusti Koulutuskeskus Tavastian IT-palvelujen päällikkö Petri Nuorteva, joka tuli puhumaan sosiaalisen median ja koulujen IT-osastojen käytännön sovittamisesta. Asia aiheutti paljon mielipiteiden vaihtoa.
Petri Nuorteva kertoo somesta IT-palvelujen näkökulmasta.
Anne Rongas, somekouluttaja ja yrittäjä
 Päivän loppuosan koulutuksesta vastasi somekouluttaja Anne Rongas, jonka avustuksella loimme osallistujille oman kalenterin ja yhteystietoluettelon. Anne piti laajan esitelmän somen käytöstä yleensäkin ja antoi monta tarpeellista linkkiä ja vinkkiä. Suurkiitokset Annelle!

Samaan aikaan pidettiin Nappiparisto-hankkeen kokous, jonne osa osallistujista aamupäivästä.

 Kiitokset vielä kerran kaikille paikalle tulleille, näytti siltä että Kiltakoulut-hanke on syntymässä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti