lauantai 3. syyskuuta 2011

Nettipätemistäkö nettimonstereilta?

Olen aika aktiivisesti seurannut erilaisia sosiaalisen median foorumeita puolisen vuotta KroyTroy-projektiin liittymisen myötä.
Yksi mielenkiintoinen(ja huolestuttava) seikka ihmisten käyttäytymisessä on alkanut näkyä, sillä olen pistänyt merkille miten osa ihmisistä harrastaa netissä pätemistä.(kuten ehkä itsekin näillä blogahduksilla...)

Kuitenkin tämä nettipäteminen menee siinä vaiheessa kovasti metsään kun oma mielipide alkaa häiritä esimerkiksi kehittäviksi tarkoitettuja sivustoja. Osa keskustelijoista kertoo jostakin tekniikasta tai laitteesta, jota ovat käyttäneet tai haluaisivat käyttää, pyytäen josko muilla olisi käyttökokemuksia.
"Nettimonsterit" murskaavat muiden mielipiteitä kuten tämä monsteri muita autoja...

Nettimonsterit, yleensä kovin agressiiviset oman agendansa levittäjät kääntävät keskustelun joko täysin sivuraiteelle tai sitten haluavat erittäin fiksuilla, harkituilla akateemisiksi tarkoitetuilla paheksuvilla kommentoinneillaan pudottaa pohjan koko keskustelulta.(esim. laite- ja ohjelmistosodat, joissa haukutaan isoja yhtiöitä riistämisestä ja ties mistä. Samalla tekopyhästi peräänkuulutetaan moraalia jonka mukaan kärjistäen kukaan opetusta työkseen tekevä ei saisi hankkia parempia välineitä kuin se heikoin nimittäjä, eli peräkylän ala-aste joka on lakkauttamisuhan alla...)
Tästäkin pitäisi varmaan tehdä toimiva moottori tämän yllämainitun ajatusmallin mukaan...
Nämä "nettimonsterit" ovat usein hyvin koulutettuja sekä erittäin sanavalmiita. Usein heidän argumentoinnistaan voi bongata erittäin narsistisia piirteitä. Vaarallisinta taitaa olla näiden henkilöiden nettiyhteisöiltä hamuama hyväksyntä, jota saadakseen heidän pitää muuttua koko ajan agressiiivisimmiksi, jotta ihailijajoukko(tykkää nappi) saadaan pidettyä tyytyväisenä ja mukana. Nämä yksilöt harvoin tuottavat mitään järkiperäistä aineistoa mutta mielellään kyllä kommentoivat ja ampuvat tuotteliaampien ideoita alas.... Anteeksi etukäteen jos herätin jonkun monsterin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti