torstai 6. syyskuuta 2012

Valokeilassa Salossa

Keikkailukiltalaiset JoRi ja Hirvoska kutsuivat meidät Saloon esittelemään Pintakiltaa. Lähdimme tällä kertaa kahden opiskelijan, Jirin ja Ainan kanssa esittelemään toimintaa, mukaan liittyi vielä Taru Kivinen matkan varrelta. Kalustona oli Vanajanlinnan näyttelystäkin tuttu Pontiac Firebird.
Aamu alkoi jo ennen viittä kohdallani, sillä osa maalien pakkaamisesta jäi taas kerran aamuhämäriin. Päätin myös että esitteen virkaa saa tällaisessa nuorille suunnatussa tapahtumassa hoitaa ekologiset QR-koodit(varmaankin osittain siksi että unohdin hakea esitteet....) joten tulostelin koodit heti aamutuimaan.

QR-koodit, helppo tapa saada vierailijoita sivustolle... Yllättävän harva tosin vielä näitä osaa arjessaan hyödyntää...

Opiskelijat ilmaantuivatkin koululle jo seitsemäksi. Velipoika Pepe vaimoineen ajoi Pontiacin Saloon, joten varttia yli seitsemän pääsimme tien päälle. Pepe tietenkin lähti urheilullisella autolla vähän edeltäkäsin, sovittiin kahvitauko Forssaan huoltoasemalle, mistä myös Taru noukittiin kynäruiskuineen matkaan.


ABC:n pihalla meitä kohtasi tämänlainen näky...
Pepe vakuutteli että tämä on ihan pikkujuttu, vähän vaan pulttien kireyttä tarkastellaan, varmuuden vuoksi....
Pepen vaimo Jette yritti hymyillä urheasti....
Pääsimme jatkamaan matkaa pienen tauon jälkeen kohti Saloa. Paikan päällä järjestelyt pelasivat hienosti, ja päätimme laittaa koko osaston ulos, Pontiacin kupeeseen. Oppilaat laittoivat maalit ja pöydät nopeasti paikalleen, Taru viritteli maalaustelineen ja kynäruiskut työnäytöksiä varten valmiiksi.
Osastomme Salon lukio pääoven edessä. Aamulla oli hieman viileätä, mutta aurinko alkoi paistamaan lähes pilvettömältä taivaalta...
Samalla kun itse pääsin esittelemään Kiltakoulut- ja Pintakilta-hankkeita auditoriaan, Taru aloitti näytösmaalaukset. Maalauskohteena levynpala, johon maalattiin True Flames-menetelmällä liekkikuviota. Alkuun ihmiset vähän vierastivat moista toimintaa, mutta kummasti maalaus alkoi kiinnostamaan yleisöäkin.
Kun ala-asteen opiskelijat pölähtivät paikalle, alkoi melkoinen kyselytulva oppilaiden taholta... 
Tiimi sisällä pienellä tauolla. Taisi aluksi olla aika kylmä aamusta, joten hupparit kyllä olivat tarpeen...
Taru ilmeisesti komentelee Jiriä...
...Jirin ilmeistä päätellen...
Reissu meni hienosti, kiitokset sujuvista järjestelyistä Salon Keikkailijoille sekä osallistuneille opiskelijoille Ainalle ja Jirille, sekä erikoismaalari Tarulle. Myös Pontiacin omistaja(t) Pepe ja Jette ansaitsevat kiitoksen kun käyttivät vapaapäivänsä autoa esitellen. Koulutuskeskus Tavastian kuljettajakoulutus Logistiikkaosastolta kantoi kortensa kekoon järjestämällä meille auton käyttöön päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti